ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Cialis Eladó

Szállítási információk

Vásárlás információk.

Fizetési variációk, termék átadása-átvétele

A rendelését a következő formában lehetséges megfizetni, azonkívül kézhez kapni:

RendelésElőre utalással egy megadott bankszámlaszámra: eszerint a legjobb az ára, mert a kiküldési, csomagolási, amellett további díjakat mi álljuk.

Postai utánvétellel a doboz átvételekor a postásnak, vagy a postának leróni az utánvétel díját, attól függően, hogy a postástól kapja kézhez a terméket, illetve a postán. Az utánvétel összeg megfizetésekor veheti birtokba a megrendelt árut.

Előre utalással történő vásárlás valamint birtokba vétel: az előre történő utalás oly szempontból lehet előnyösebb, hogy ekkor a postai szállítás díját átvállaljuk, így lényegesen olcsóbban megszerezheti az árut. Ahogy megérkezett a pénz cégünkhöz, abban az esetben aznap feladjuk a terméket, eszerint 2-3 nap alatt realizálható a folyamat, valamint alacsonyabb árú is.

Előre utalásnál, kérjük fogalmazzon meg a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet és mi egyből elküldjük azokat az adatokat elektronikus levélben Önnek, amire utalni szükséges az összeget. A csekk közleményébe írja be ugyanazt a nevet, irányítószámot, amit az igénylésben is eljuttatott nekünk, ekképp egyszerűen beazonosíthatjuk. Az árucikk elnevezését kérjük, egyáltalán ne jelölje meg az utalás közleményében, egyedül kizárólag a saját nevét továbbá az irányítószámát írja be, azt, amit az igénylés alkalmával megadott!

Rögtön az után, hogy megkaptuk az utalást (ez általában pár óra, vagy legfeljebb 1 nap), arról SMS-ben értesítenek minket, és ezzel aznap már el is küldjük a küldeményt ajánlva, utánvétel nélküli levélként, ami 1, vagy maximum két nap alatt bizonyosan odaér Önhöz, magától értetődően titoktartó dobozban.

Postán történő vagy futárszolgálati utánvételes kifizetés, azonfelül birtokba vétel: Az utánvételes díjtérítési mód a legközismertebb azonkívül a leggyakrabban választott. A postás a megrendelő címére szállítja a csomagot és az utánvétel költségének megfizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Többnyire megállapítható, hogy 20 000 forint alattig, 1-2 dobozos igénylés esetén elsőbbségivel elküldött termékek összes kiszállítási, és további díja csak 1500 Ft. Ez ár fölött, valamint a küldemény súlyának megnövekedése következtében, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet az extra kézbesítési fizetnivaló. A vásárláskor ezt a kiküldési díjat hozzáadja a számlázó rendszerünk az árucikk árán felül, ekképp látja Ön is, hogy részletesen mennyi is lesz a postaköltsége, vagyis az árucikkel együtt kereken mennyit fog majd fizetni.

A postai utánvét, vagy postai utánvétel kifejezés azt mutatja érthetően, hogy az eladó ráír a küldeményre egy utánvéti összeget, amit szeretne, hogy a vásárló a birtokba vétel során kiegyenlítené. Az utánvéti összeg esetünkben a termék fogyasztási árából, a postaköltségből, azonfelül a csomagolás árából tevődik össze. Érthető okokból ez az utánvéti ár a megrendelt terméket plusz összegekkel emeli, amelyet a vevőnek kell kifizetnie. A postai utánvéttel történő fizetés esetén a szállítónak kell átadni a küldeményen jelzett utánvéti összeget, és így a csomagot birtokba veheti. Ha nincs senki a címen, hagy egy értesítőt. A másik alternatíva a postán maradó utánvételes csomag, amelynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiküldésre, amellett minthogy Önnek nem szükséges a saját lakcímét megadnia az igényléskor, ezért semmifajta értesítőt sem kap majd a postától, hogy küldeménye érkezett, így Önnek muszáj bemennie a postahivatalba továbbá kifizetni az utánvét összegét. A postán maradó csomag bonyolítása azért nem ilyen egyszerű, ha ekképp szeretné kérni a megrendelését, feltétlenül tanulmányozza az alábbiakat, mert amennyiben már sokszor vásárolt ekképp, akkor is megváltoztak a postázás előírásai, amiről itt informálódhat mélyrehatóan.

Kiszállítás postahivatalban maradó küldeményként

Azt javasoljuk, feltétlenül olvassa el ezt a postán maradó felvilágosító információt, mert lehet, hogy Ön eddig is számtalanszor is rendelt postán maradó terméket és minden simán működött, ellenben most sokban átalakultak a postán maradó küldemények módjára vonatkozó kritériumok!

Ez többnyire a legzűrösebb birtokba vételi lehetőség a példák alapján, több okból kifolyólag is.Kiszállítás postahivatalban maradó küldeményként

A kisposták, illetve a plázákban, vagy bevásárló központokban található postahivatalok nem foglalkoznak postahivatalban maradó küldeményekkel, így azt visszajuttatják a feladóhoz. Azt ajánljuk, hogy az adott város, illetve település főpostájára kérjék a megrendelt küldeményt, amennyiben kivitelezhető, és máris sokkal kevesebb panasz lehet a birtokba vételnél. A postakeresőben olyan kicsi posták, továbbá plázák- üzletközpontjainak postái is olvashatóak, ahol nem foglalkoznak postahivatalban maradó csomagokkal, úgyhogy javasoljuk ne ezt, hanem inkább a központi (fő) postákat válassza ki!

Temérdek ember nincs tisztában azzal, hogy a postán maradó küldemények esetén semmilyen értesítést sem kapnak a postától. Nem is tudnák hova küldeni az értesítőt, mert Ön a saját címét nem is írta meg a megrendeléskor, hanem egyedül a postahivatal címét vagy számát, amit a postakeresőben választott. Ezt bonyolítja még, hogy számtalanszor azt mondják a postahivatalba betérő egyénnek, hogy nem lett elküldve, vagy nincs meg. Ekkor kérjük, fogalmazzon meg számunkra a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet, ahol mi e-mailben küldjük Önnek a rendelés alkalmával felvitt küldeményazonosító számot. Ezzel minden bizonnyal oda fogják adni Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe az árucikket tettük.

A postahivatalban maradó küldemények beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem a főpostára kérte postahivatalban maradó küldeményként, abban az esetben átviszik az Ön által megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön megrendelt csomagját. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott marad az 1-es számú postahivatalban.

Legfőbb teendők: A postán maradó küldeményeknél sohasem küldenek Önnek értesítést, így Önnek szükséges a megrendeléstől számítva 24-48 órán belül befáradnia a jelzett című illetve számú postahivatalba a szóban forgó településen. Ha hét munkanapon belül nem jut be a postára, olyankor a csomagot visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Ha a postahivatalban azt mondják, hogy nem érkezett ilyen csomag, vagy nincs meg, abban az esetben meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután minden bizonnyal rendeződik a baj! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levélben kérje tőlünk, és mi továbbítjuk Önnek a lehető leghamarabb.

Legnagyobb probléma a postahivatalban maradó küldeményeknél hogy a beérkezett küldeményt (levél alakjában) nem mindig találják meg egyből a postahivatalban, mindössze egy úgynevezett küldeményazonosító /RAG/ számmal, amelynél az összes feladott csomag útvonala azonosítható. Az úgynevezett, küldeményazonosító RAG szám jelentése alapján már teljes valószínűséggel ki tudják majd keresni a szóban forgó postahivatalban az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és átnyújtják Önnek a szerintük „még meg sem érkezett” csomagot. Néha előfordul, hogy a postahivatalban a minimális motiváció és a kevés bérek okán, ha nincs pont szem előtt a keresett küldemény, abban az esetben inkább azt mondják Önnek, hogy nem kapták meg, vagy nincs meg. Emiatt kell a RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomon követési szám. Eme számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levélben kérje el cégünktől.

A rendelést követő napon a küldeménye mindenkor postázásra kerül a délután 16 óráig bejelentett megrendeléseknél. A 16 óra utáni igényléseket, ha még van kapacitásunk, akkor szokásunk teljesíteni, azonban amennyiben nem sikerül, akkor következő nap postázzuk őket. A postázott minden létező csomag egyedi RAG számot kap, ezért kikereshető a postahivatal számítógépével.

A postán maradó megrendelést követő másnap, elküldjük Önnek ezt a küldeményeket nyomon követő számot, viszont ennek hiányában is be sétálhat a postára valamint kikérheti a csomagját, hogyha rendes ügyintézők vannak, abban az esetben megkeresik Önnek rövid idő alatt és így át is veheti.

Hogyha valamely okból mégsem írnánk meg ezt a bizonyos RAG számot levélben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, feltéve, hogy besétált a postahivatalba és ott azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a csomag, vagy eltőnt.  A KAPCSOLAT menüpontban írjon számunkra egy levelet!

Azért olyan lényeges, hogy valós levelezési címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolat lehetséges legyen. Netalán az ilyen postázási nehézségnél tudunk Önnek telefonálni, hogyha nem tud reagálni az üzenetünkre.

Kézbesítés hagyományos postai utánvétellel, címre történő házhozszállítással

A hagyományosnak és leggyakrabban igényeltnek mondható postai utánvételes csomag címre történő kiküldése folyamán a szállító nem túl nagy értéknél (100 000 forintig) kihozza a küldeményt a lakóhelyre, és akkor a csomag átvételekor leróhatja a postaköltséget a vásárló oly módon, hogy ott rögtön a szállítónak megfizeti az utánvételi árat. Az utánvételi összeg az igényelt árucikk (ek) összegéből, a posta- utánvételes, továbbá csomagolási kiadásokból tevődik össze. A rendelésénél egyébiránt mindig jelezzük a kiküldési árat is tételesen, eszerint megnézheti, hogy a megrendelt árun túl mennyi lesz a hazaszállítási összeg.

Lakáscímre való kézbesítéskor utánvét esetében, hogyha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás vagy a szállító, vagy magasabb értékű az utánvételi ár, olyankor rendszerint a helyszínen hagy egy üzenetet a postaládában Önnek.

Sajnálatos módon azt szükséges benyomásaink alapján közölnünk, hogy a kézbesítési szolgáltatás nem mindenkor kifogástalan, sok esetben értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások/szállítók valamilyen okból, és ilyen esetekben az általunk feladott küldeményt visszafordítják vállalatunkhoz, mert Ön nem tud a csomag megérkezéséről, miután nem kapott róla értesítést, hogy ott járt vele a postás/szállító. A probléma elhárításának módja az, hogy a megrendelés után 48 órával legfeljebb, amennyiben nem kézbesítik ki az adott lakáscímre a küldeményt, abban az esetben fel kell adnia nekünk egy levelet a KAPCSOLAT menüpontban. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot megírjuk Önnek és ezzel minden bizonnyal ki tudják keresni a postahivatalban.

Probléma, illetve két napnál régebbi rendelés esetén, hogyha nem kapta meg a termékünket, abban az esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot oly módon, hogy ír egy levelet a gondjáról a KAPCSOLAT menüponton át!

Házhozszállítás előre való utalásnál

Ha Ön előre utalta nekünk az árucikk (ek) összegét, akkor az utalás beérkezése után, aminél rövid szöveges üzenetben informálnak minket, még rögvest aznap postázzuk a küldeményt. A küldeményt sima külső hatásoktól védett fóliás kíváncsi szemek elől elzárt, azonkívül nem kitapogatható borítékba csomagoljuk be gondosan, a tartalmát nem írjuk rá. A tapintatos csomagunk ajánlott levélként fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Ha esetleg el kellett mennie otthonról ezért a postás vagy a szállító nem tudta átadni, olyankor hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel szükségeltetik bemennie a postahivatalba amellett birtokba venni a fizetés nélkül kiadott tapintatos dobozú ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem jött értesítés amellett már jó néhány napja megrendelte az árut, olyankor feltehetően a postás/futár nem hagyott a helyszínen értesítést Önnek, viszont a postahivatalban benn lesz a küldemény. Hogyha így se képesek megtalálni, küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy értesítést és segítünk Önnek! Az átutaláshoz szükséges fizetési információinkat ezen oldal tetején olvashatja a Fizetési módnál.

Postázás gyorsasága, időtartama, külön sürgősségi szolgáltatás

A kiküldés időtartalmának csökkentése, továbbá a tisztelt vásárló mennél megfelelőbb ellátása kereskedésünk alapvető követelménye! természetesen az olcsó kiküldési díjakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja, azonkívül gyorsasága a mértékadó, esetleg a szállítási szakszolgálat (futárszolgálat).

A 16 óráig kivitelezett rendeléseknél még aznap végbemegy a dropship, azaz hogy a küldemények közvetlenül a vevőnek való kézbesítése. Ekképp az aznapi postára adásnál a postahivatal egy-két nap alatt biztosítja a küldemények célba érkezését egész Magyarország területén belül. Eme időtartam nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is tartható. A fuvarcégek 1 napos elintézést garantálnak.

Minden csomagot szokás szerint normál elsőbbségi kiegészítő ellátással vesszük igénybe, aminek ráadás ára nem éri el a 90 Ft-ot sem.

A vevő igényelhet postai plusz sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely garantálja, hogy a még aznap feladott igényléseket másnap a kiszállító cég 5600 Ft-os díj fejében a nagyobb városok településein délelőtt 9-re a kisebb mérető települések esetén legfeljebb déli 12 óráig a címzetthez juttatja.

A postahivatal normál sürgősségi szolgáltatása nem jelenti biztosan a következő napi kézbe adást, ekképp ha bárkinek okvetlenül szüksége van másnap a küldeményre, akkor igényelhet külön sürgősségi ellátást az ún. EMS ellátást, mely esetén a postahivatal garantálja a másnap délelőtti címzetthez juttatást.

Postai hazaszállítás díja, utánvétes költség, csomagolási kiadások az igénylésnél

A postai utánvétellel való kifizetés egy költségesebb módszer, tudniillik a termék árán felül a postai szállítás díját is az igénylőnek szükséges lerónia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert akkor cégünk felvállalja az összes postázási amellett más járulékos kiadásokat.

A szállítási, becsomagolási, vagyis utánvételi díj összege átlag kevésbé értékes termékek esetén 1500 forint alatti.

A nagyobb értékű, ekképp némileg nehezebb csomagok esetében az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, de az igénylésekor a kiszállítási költséget feltüntetjük önállóan az áru árán felül, eszerint egyértelműen tisztában lesz azzal, hogy mennyi lesz a teljes rendelése egyszerre.

A rendeléshez tartozó kiszállítási, utánvételes, csomagolási összes összeget, ami még hozzáadódik az áru árához, azt a rendeléskor a számítógépes rendszer tételesen kiírja Önnek.

A létező legkedvezőbb árú továbbá legmegfelelőbb kiszállítási módot ajánljuk Önnek a legkomolyabb tapintatosság mellett.

bajok és teendők az átvétellel, kiszállítással kapcsolatban

Természetesen a kézbesítést valamint a postázást is emberek teljesítik, eszerint olykor-olykor hibát véthetnek. Ezzel nem lehet probléma, mivelhogy minden egyes kellemetlenségre készen áll a megoldás a „potenciális” kínos nehézségek elkerülésére.

Nem pont azt a fajta illetve darabszámú árucikket kapta, mint amit választott a megrendeléskor

Miután internetes gyógyszerkereskedésünknek napi több, mint száz igénylése van, eszerint elképzelhető, hogy valamely oda nem figyelés eredményeképp akaratlanul nem annyi mennyiségű illetve nem azt a féle terméket tesszük bele a csomagba. Ezeknek természetesen igen csekély a valószínűségük, ámde, hogyha ez megtörtént Önnel, akkor sincs gond, hisz nincs más teendője, mintsem a weboldal alján található üzenetküldő panelen eljuttatni számunkra egy panasztevő levelet, amit azon nyomban kivizsgálunk még aznap, továbbá ha ekképp történt, abban az esetben kijavítjuk a hibánkat természetesen díjtalan.

Az árucikket széttörve illetve elszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnálatosan a szállítás során a nem megfelelően kezelt továbbá házhoz szállított csomagok bizony kárt szenvedhetnek. Ezekre a sérült küldeményekre a Magyar Posta nyújt garanciát, cégünk nem fog kártalanítást leróni az egyéb kiszállító cégek által keletkezett sérülésekért.

Az ilyen probléma rendszerint csupán nagyon ritkán fordult elő, viszont a vásárlók szóltak, hogy a levél /bliszter/ el van szakítva, ellenben attól még semmilyen baja sem lett a gyógyszernek, ezért nem akartak a feltételezhető kisebb sérüléseken rágódni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Cégünk nagyon figyel a villámsebes, még azon a napon történő dropshipre (házhozszállításra), ezért minden nap feladjuk a du. 4-ig feladott igényléseket. Ezeknek 1 vagy maximum 2 nap múlva meg kell érkeznie a teljes hazánkon belül bármerre. Ha 2 nap alatt nem jutott hozzá a küldeményéhez, olyankor okvetlenül tudassa ezt velünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet juttat el hozzánk a problémájáról, amiben közölje, hogy mely jellemzőkkel valamint milyen fajta terméket rendelt, ami még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a küldeményét, szerintünk az alábbi okai lehetnek:

•             Nem dobott be a postás üzenetet, ezért nem sétált be felvenni a postahivatalba, azonfelül hozzánk visszajuttatták a csomagot. Ez rendszerint a postán maradó csomagok esetében fordulhat elő, vagy abban az esetben, ha az adott helyen az utánvétet végző csomagkihordó postás vagy szállító valamint a szokásos postás nem ugyanaz az ember. Ekképp hiába panaszkodik a már tán régről ismert postásánál, hiszen nem is ő kapja meg az utánvételes csomagok házhozszállítási feladatát. Még szokásos lakcímre való házhozszállításnál is megesik többször, hogy nem hagynak ott értesítőt, így Ön nem értesül a csomagunkról és így néhány nap leteltével visszaküldik a feladójához.

Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen üzenjen számunkra, ha az igényléstől számítva legfeljebb 48 órán belül nem érkezett meg az ajánlott utánvételes csomagunk, és mi adunk egy küldemény nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amire kiadják Önnek egyéb papír hiányában is a küldeményt. Eszerint 48 óránál később semmilyen esetre se várjon, hanem juttasson el számunkra a Kapcsolat menüponton keresztül egy pár soros levelet!

•             A csomag a postán elkallódott. Ekkor Önnek éppúgy jeleznie kívánatos felénk, hogy a küldeményünket nem kapta kézhez. Mi utánajárunk, és feltéve, hogy elkallódott a termék, akkor annak az összegét a postahivatal cégünknek visszatéríti, de már aznap, amikor ezt megtudtuk amellett bebizonyosodott, hogy elkallódott, akkor mi, azon nyomban küldjük az Ön számára megint a megrendelt terméket és a következő napra előreláthatólag oda is ér.

Ilyesmire egyébként csak egyszer volt idáig precedens. Az a legfontosabb, hogy ha nem kapta meg a csomagot, abban az esetben mindenféleképpen jelezzen számunkra, mert az 100%, hogy kiküldjük még aznap a délután 4 óráig lebonyolított megrendeléseket!

•             Nem történt meg a csomag kiküldése.

Netes patikánknak mindig van raktáron bármely mennyiségű árukészlete, ezért kis híján biztos, hogy nem lesz olyan, hogy elfogynak a termékek, továbbá nem áll módunkban postára adni az igényelt árukat. Esetleg megtörténhet az, hogy a rendelés feladása után valamely levelezési rendszer nem továbbítja a rendelést cégünkhöz. Ilyenre még nem tudunk egyetlen egy példát se.

Küldemény nyomkövetési illetve küldeményazonosító szám, ún. RAG szám elküldése Önnek e-mailben, hogyha eltűnt a küldemény

Ha azt a tájékoztatást kapja a postástól, illetve a postától, hogy semmifajta küldeménye nem jött Önnek, abban az esetben jóformán bizonyos lehet abban, hogy a postán elkallódott a csomag. Ilyenkor egy úgynevezett csomagokat azonosító RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert az összes csomagnak van egy egyedi azonosító száma, és az alapján már elő tudják keríteni az Ön küldeményét a postán a számítógépükbe begépelve. A küldemény nyomkövetési RAG szám bemutatását, illetve bediktálását mindenkor a postán ajánlatos intézni, és nem a postásnak/futárnak megmondani, hogy nézzen utána.

Eme küldemény azonosító  szám mindig két betűvel kezdődik valamint 14 szám követi. A két betű, amellyel kezdődik, az „RL” valamint utána 14 db szám.

A küldeményét délután 4 óráig megtett rendelésnél még azon a napon feladjuk, és így 1 vagy 2 nap múlva már át is veheti. Amennyiben maximum két nap elmúltával nem kapta kézhez, akkor mindenféleképpen küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet a problémájával –  adataival,  és mi haladéktalanul választ küldünk és megadjuk Önnek ezt a bizonyos küldemény nyomkövetési RAG számot. Ezzel a RAG számmal,ha besétál a postára, ahol már a számítógépes adatbázisba beütve pontosan tudni fogják, milyen küldeményről érdeklődik, azonkívül előkeresik Önnek.

Diszkréció, küldemény látványa- esztétikuma

Kereskedésünk fő szabálya a tapintatosság! A rendelése egyáltalán nem fog kiszivárogni senki felé, azt más embernek nem kézbesítjük. Majdnem minden megrendelőnek nagy problémátokoz, hogy milyen címre is küldessék a csomagot, nehogy valaki is megtudja. Még a szüleinél vagy más közös háztartásban, lakásban él valakivel és nem akar kényes kérdezősködéseket, ekképp merül fel a kérdés, hogy hová kérje a csomagot?

A válasz nagyon könnyen kivitelezhető amellett persze a legtitoktartóbb. Egy nagyobb postára postahivatalban maradó küldeményként. Az okból is nagyon megfelelő ez a variáció, mert így Önnek még a saját lakcímét sem kötelező számunkra megadnia, hanem csupán annak a postahivatalnak a számát illetve a címét (bármely település főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresőnkből tud majd kikeresni. Azért ez a dolog nem ennyire áttekinthető, jó egynéhány tudnivaló amellett dolog előfordul a postán maradó küldeményeknél. Hogyha postahivatalban maradó küldeményt akar rendelni, azaz, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne küldjék házhoz, olyankora következőket mindenképpen tanulmányozza át precízen: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A tasak illetőleg a küldemény formájaA tasak illetőleg a küldemény formája

A kiszállított csomagok külseje valamint kinézete roppant egyszerű, semmi sem utal a tartalomra. A feladó egy magánszemély lesz a kényes kérdezősködések kihagyása céljából. A küldeményt szokásosan, mint levelet postázzuk, mert így kevesebb pénzbe kerül a csomagnál. A küldemény (levél) egy légbuborékos bélelésű boríték, amit nem lehet kitapintani sem, továbbá így nem tud megsérülni sem a küldemény tartalma, esetünkben a medicinák.

A kisebb árú, vagy súlyú- illetve térfogatú igényléseket tehát egy kibélelt borítékban adjuk postára, aminek külseje a következő képen figyelhető meg:

A komolyabb értékű, vagy súlyosabb, nagyobb mérető rendeléseket kartondobozban postázzuk.

Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor megadott számon

A megrendelésben jelzett telefonszámon csak teljesítési, hazaszállítási gondok esetén telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, ha e-mailjeinkre nem reagál semmit. A megrendelés visszaigazolása céljából semmi esetre sem zaklatjuk telefonon, hanem kizárólag egy elfogadó levelet juttatunk el Önnek.

Még akkor hívnánk fel Önt, ha sürgős hazaszállítást kíván a következő napra. Hogyha tán a leírt megrendelési információk nem teljesek, aszerint nem áll módunkban teljesíteni a rendelést. A telefonálásnál minden esetben az igénylést kitöltő egyént hívjuk a telefonhoz, vagyis meggyőződünk arról, hogy ki az, akivel beszélgetünk, valamint hogyha felesége vagy barátja veszi fel a telefonját, akkor ne féljen pusztán egy eltévedt hívás voltunk egy rejtett számról, akit nem tudnak visszahívni, sem visszakeresni. Így Önnek nem lesz kényelmetlensége! Ekképp a titoktartás kifogástalan.

Garancia

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosultságával bír, és valamennyi gyógyszerére pénz visszafizetési vagy csere kezességet garantál tisztelt vevőinek!

Online patikánkban soha nem eshet meg semmikor sem, hogy a törvénysértő gyógyszerárusokhoz hasonló módon hamis tablettákat adjunk el Önnek. Vállalatunk jó híre, legális üzemeltetési engedélye, internetes gyógyszertári amellett gyógyszer kereskedelmi felhatalmazása végett sem engedhetné meg, hogy leutánzott árut forgalmazzon, mert abban az esetben bevonnák a vállalat valamennyi felhatalmazását. Beszüntetnék státuszát, bár mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszergyártó céggel, 895 hagyományos patikával vagyunk szerződésben. Ezen felül még 18 államban vannak jól prosperáló netes gyógyszertáraink.

A következőkben ismertetjük Önnel azt a három legjelentősebb szövetséget és testületet, melyek a gyógyszertárak, és világhálón működő gyógyszertárak üzemeltetését, ellátását, amellett a megrendelt, illetve kiadott gyógyszereket vizsgálják azonfelül figyelemmel kísérik, nem megfelelő minőségi szint esetében megszüntetik a gyógyszerkereskedés üzemelését, amellett bevonják az üzemeléshez szükséges jogosítványait.

A KAPCSOLAT menüpontra kattintva előjönnek Önnek a képernyőn vállalatunk azonfelül a netes patikánk nevére szóló legkomolyabb szintű multinacionális gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek hitelesített hozzájárulásai. Az engedélyek képekben látni fog domain nevünket jelző sűrű vízjeleket, amit az okból volt szükséges rátennünk, hogy a nem hivatalosan kereskedő, hamisított szereket árusító webáruházak ne tudják másolni e törvényes jogosítványok iratait valamint átírni a saját nevükre.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontnál ellenőrizhetőek valamennyi hivatalos adatunkkal együtt.

Ezen formális okmányok megfigyelésével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy törvényesen kereskedő online patika, és nem a pár tucatnyi engedély nélküli nem valódi gyógyszerárusító internetes oldalak egyike, melyekre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is felhívja a figyelmet.

Cégünk ezen felül csere jótállást, végső esetben pénz visszaadási jótállást is ad minden gyógyszerkészítményére, az alábbi jótállási kritériumok mellett, ha:

•             Ön nagykorú.

•             Ön nem használt drogot, tudatmódosító anyagot használat folyamán és azt megelőzően.

•             Ön komolyan vette a szerre vonatkozó útmutatásokat maximálisan.

•             Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és alkohol alapanyagú élelmiszert, innivalót, illetve egyéb különböző terméket a gyógyszerkészítmény beszedése alatt és/vagy azt megelőzően.

•             Ön nem érintett máj, vese, szív, tüdőbetegségben és nem használ erre gyógyszerkészítményeket.

•             Ön nem szed nitrát tartalmú, vagy egyéb további értágító, erős vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó orvosságokat.

•             Ön nem pánikbeteg, nincs elmegyógyászati panasza, valamint nem alkalmaz antidepresszáns gyógyszereket.

•             Önnek önhibáján kívül nem segített e készítmény.

•             Ön rábólint arra, hogy IP címét továbbá adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha megfelelt eme pontok követelményeinek, amellett a tabletta önhibáján kívüli okokból nem használt az Ön számára, visszafizetjük a tabletta árát, vagy esetleg kicseréljük egy más alapanyagú gyógyszerre elsőként.

Pénz visszatérítési, illetve csere biztosíték érvényesítése gyakorlatilag

Ha beteljesedett, hogy Ön minden kritériumot betartott és még úgy sem használt a szerünk, akkor dönthet, hogy az összeget szándékozza kézhez kapni, vagy cseréljük ki a termékét egy más alapanyagú gyógyszerre. Alapesetben kínálunk az Ön számára egy eltérő hatóanyagú  cserekészítményt, amit teljesen grátisz kézbesítünk Önnek. 99 százalékban a más különböző alapanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert előfordul olyan eset roppant ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem eredményes valakinek. Ellenben amennyiben tesztel egy más hatóanyagú gyártmányt, abban az esetben meglepődik a megelégedettségtől, amellett biztos máshogy áll gyógyszerkereskedésünkhöz.

Amennyiben vissza szándékozza kapni az árát

Akkor nincs más teendője, mint, hogy juttasson el nekünk a Kapcsolat menüpontba egy panaszos levelet, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, magyarul egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, adjon fel a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényező levelet postai úton arra a névre továbbá címre, amelyről a csomagja érkezett. Ebben a kérvényben javasoljuk, írja oda az Ön kedves nevét, személyi adatait,  azonkívül az előforduló nehézségét a patikaszerrel összefüggésben. Kérjük, legyen szíves, írja meg e levélben, hogy mifajta hatást, azonkívül mellékhatást érzett a termék alkalmazásakor, illetve az összes, a hatással kapcsolatos tettét. Pl. fogyasztott-e kávét, illetve szeszt a szedése előtt illetőleg alatt, és szedett-e együtt vele másmilyen pirulákat, továbbá hogy hányadik évében jár. Hogyha postázta ezt a papír alapú írásos levelet a szállításkor kapott névre és postafiók címére, abban az esetben kérjük, írjon nekünk még egyszer a KAPCSOLAT menüpontban egy levelet, amelyre 24 óra leforgása alatt válaszolni fogunk.

Amennyiben beérkezett hozzánk a papír alapú levele és átnéztük (4-10 nap), akkor még kivizsgáljuk, hogy mi történhetett, továbbá hogyha Ön a betegtájékoztató szerint járt el amellett minden alapvető szabályunkat teljesítette, akkor jár Önnek a jótállás, ekképp visszatérítjük Önnek az árát! Kérjük szépen, ilyen esetben ne felejtse el a kézírással készült levelében jelezni az utaláshoz fontos személyi adatait. Pusztán kézírásos kérvényt fogadunk el, mert azt le kell fénymásolnunk továbbá el kell küldenünk a központba adminisztrálni. Feltéve, hogy akármely adatát nem adja át, ami nélkülözhetetlen a pénz visszaadási jótállás érvényesítéséhez, akkor az átutalást nem áll módunkban elvégezni. Első körben, kérjük, legyen szíves, küldje vissza nekünk a rendelt patikaszert, amely nem használt, és mi meggyőződünk róla, hogy vállalatunktól ered-e. Kiküldés előtt minden esetben egy jól elrejtett jelölést rakunk a patikaszer dobozára, levelére, ekképp felismerjük, amennyiben nem vállalatunktól származik a visszaadott szer. A pénz visszaadási garanciát csupán akkor áll módunkban érvényesíteni, hogyha az orvosság leveléből /bliszter/ csupán konkrétan maximum 1 darab nincs meg, vagy Jelly esetében 1 zacskó. Amennyiben egynél több darab hiányzik, onnantól kezdve már nem áll módunkban egyik féle jótállást se biztosítani az Ön számára még aktív reklamáció esetén sem!

Amennyiben Ön a garanciáját érvényesíttetni szeretné, abban az esetben legyen szíves, a Kapcsolat menüpontban küldjön nekünk egy levelet, jelezve benne a Claims Identification Number-t, vagyis a különleges panaszbejelentő azonosító számot, továbbá tüntesse fel a bankszámlaszámot továbbá az átutaláshoz nélkülözhetetlen minden adatot. Feltéve, hogy eme adatokat du. 4-ig elküldi nekünk, akkor még aznap megtérítjük a kifizetett összeget, mely egy nap alatt jelentkezik a számláján. Erről egy képernyőképet tárolunk el, feltéve, hogy netalántán nem hinné el nekünk, hogy átutaltunk Önnek. Az igénylés elküldésével mindezen szabályzatot Ön nyugtázza.

Ha ki szeretné cserélni a tablettákat

Amennyiben Önnek valami okból nem volt hatásos a küldött patikaszerünk, vagy nem reagált jól pont arra az alapanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem inkább próbálkozna egy másmilyen hatóanyagú gyógyszerrel, akkor kérjük, küldjön nekünk egy reklamációs levelet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ilyenkor aztán küldünk egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosítási számot.

Ezután juttasson el nekünk egy saját kézzel írt offline kérelmet arra a névre és címre, mely az igényelt csomag megkapásakor feladóként szerepelt! Ebben a levélben kérjük, írja bele az Ön kedves nevét, személyi adatait, hogy mely lakcímre vagy postacímre postázzuk pontosan a csere árut továbbá azt is, hogy mire akarja, amennyiben kicserélnénk a gyógyszerkészítményt! Szokás szerint felkínálunk Önnek a szakértelmünk szerint egy másik más alapanyagú készítményt, ami cégünk farmakológusai szerint már bizonyosan sikeres lesz. Ha a 2 szer költsége közt eltérés van, az átutalással, egyeztetést követően megoldható.

Ezt követően Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs egyéb dolga, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlva, a kézírásos papír alapú üzenetet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a kicserélendő áru nevét, a Claims Identification Number számával, értsd az egyedi panaszbejelentő azonosító számával együtt), azonfelül a megrendelt csomagján lévő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a vállalatunk) a megmaradó azonfelül felbontott gyógyszerkészítményt visszaküldeni szíveskedjék.

Amennyiben megérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a visszaküldött gyógyszer, az Ön adatai azonkívül a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, abban az esetben azt feldolgozzuk és egy-két nap múltán a kérelmében szereplő adatok szerint postázzuk Önnek a csere készítményt. A kézzel írt offline (papír alapú) levél azért lényegbevágó, mert vállalatunknak le kell fénymásolnia a nekünk megírt kérelmét amellett el szükségeltetik juttatnunk a központnak adminisztrációs munka

A táblázat nem tartalmazza a diszkrét csomagolást, valamint a postázási költséget, amely változhat a megrendelt mennyiségtől, illetve a település távolságától. A postaköltség és csomagolás 1100 és 2500 Ft. között mozoghat.